Lid worden

Doe de postcodecheck om te controleren of uw huis zich in ons aansluitgebied bevindt.

Nieuwe aansluiting

Woont u in ons aansluitgebied en wilt u aangesloten worden op ons glasvezelnetwerk? Dat kan! Toen ons netwerk aangelegd werd is ook bij mensen die op dat moment niet mee wilden doen de glasvezelkabel tot aan de gevel gelegd. Tenzij de eigenaar daar geen toestemming voor gaf in welk geval de kabel tot aan de erfscheiding werd aangelegd. In beide gevallen kan de kabel waarschijnlijk voor een te overzien bedrag worden doorgetrokken tot in uw woning. Neem contact met de coöperatie op om te vernemen wat de mogelijkheden zijn (communicatie@dekopbreed.nl).

Bestaande aansluiting overnemen

Koopt u een huis waar al een aansluiting van De Kop Breed actief is? Dan kunt u met de verkoper afspreken dat u zijn of haar lidmaatschap overneemt. Voor het overnemen van het contract van iemand anders berekent de coöperatie geen extra kosten.

Leden van de coöperatie betalen een zogenaamde buitengebiedtoelage. Dit is een bedrag van 7€ per maand gedurende tien jaar. Als u een contract overneemt neemt u ook het restant van de betalingsverplichting over, totdat de tien jaar vol zijn.
Leden kunnen ervoor kiezen om de buitengebiedtoelage in één keer te betalen. In dat geval betaalt u 750€. De coöperatie verleent geen restitutie bij verkoop van de woning. Eventuele verdeling van dat bedrag tussen de verkoper en de koper is een zaak tussen die partijen. De coöperatie houdt zich daar buiten.

Overstapservice

Als u van uw oude provider wilt overstappen naar één van de providers die via ons netwerk hun diensten aanbieden kunt u gebruikmaken van de overstapservice die ‘onze’ providers aanbieden. Zij zorgen ervoor dat uw oude provider wordt opgezegd op het moment dat uw nieuwe aansluiting operationeel is.